Manja slova Veća slova RSS
>

Konferencija „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ 18. – 19. april 2018. godine, Hotel „Splendid“ – Bečići

Datum objave: 12.04.2018 11:34 | Autor: UzK

Ispis Štampaj stranicu


Uprava za kadrove u saradnji sa Ministarstvom javne uprave, uz finansijsku podršku Hanns Seidel Fondacije, organizuju konferenciju „Izazovi u susret primjene novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima“ koja će se održati 18. i 19. aprila 2018. godine u Hotelu „Splendid“- Bečići.

Cilj organizovanja konferencije je predstavljanje novog Zakona o državnim službenicima i namještenicima, kao i izazovi kod primjene u narednom periodu. 

Unaprijeđenje službeničkog sistema će biti u fokusu, ne samo na centralnom nivou, vec i na lokalnom nivou kroz novi Zakon o lokalnoj samoupravi. Takođe, učesnici će imati priliku da se upoznaju sa službeničkim sistemom Republike Srbije i sistemom upravljanja ljudskim resursima u Republici Koreji. 

Konferenciju će otvoriti Goran Jovetić, državni sekretar u Ministarstvu javne uprave, Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Svetlana Vuković, direktorica Uprava za kadrove i Lutz Kober, direktor Hanns Seidel Stifung za Srbiju i Crnu Goru. 

Na konferenciji će uzeti ucešće i predstavnici SIGMA-e, koji će ukazati na rezultate sprovedene analize i istaći buduće izazove kod profesionalizacije visoko rukovodnog kadra u državnoj upravi Crne Gore.