Manja slova Veća slova RSS
uzkuzk
>

Seminar na temu „Profesionalni razvoj u srcu EU-e: uslovi za uspjeh“

Datum objave: 18.08.2017 10:52 | Autor: Tatjana Marković

Ispis Štampaj stranicu


Nacionalna škola za administraciju (ENA) u Strazburu, u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za frankofoniju (OIF), organizuje seminar na temu „Profesionalni razvoj u srcu EU-e: uslovi za uspjeh“, u periodu od 28-29. septembra 2017. godine, koja će se održati u istoimenoj školi u Parizu.

Obuka ima za cilj da identifikuje aktivnosti (i odgovarajuća zanimanja) u vezi sa evropskim poslovima, kao i karijerne prilike pri institucijama Evropske unije, potom ovladavanje različitim procedurama izbora i načinima pristupanja javnoj službi Evropske unije, odnosno konkursima, kao i razumijevanje funkcionisanja  i načina upravljanja evropske javne službe.

Program obuke je osmišljen u vidu interaktivnog pristupa zasnovanog na razmjeni iskustava, kroz predavanja, radionice i istraživanja.

Pomenuta obuka je namijenjena državnim službenicima, diplomatama i revizorima državnih škola i uprava iz zemalja članica EU-e i zemalja koje su kandidati za ulazak u EU, kao i pripravnicima pri institucijama EU i zaposlenima u privatnom ili društvenom sektoru u čijoj nadležnosti su evropski poslovi. Takođe, ovu obuku mogu da pohađaju predstavnici institucija i agencija EU-e, predstavnici Generalnog sekretarijata za evropske poslove, visoki funkcioneri iz Francuske, predstavnici stalnih misija Francuske pri EU, državni stručnjaci izvan evropskih institucija.

Rok za prijave je 20. avgust 2017.

Organizator pokriva troškove obuke, dok troškove prevoza, smještaja i ishrane pokriva učesnik.

Molimo zainteresovane kandidate da popune interni i eksterni formular i dostave Diplomatskoj akademiji na e-mail adresu diplomatic.academy@mfa.gov.me.

 

interni formular Diplomatske akademije

eksterni aplikacioni formular Nacionalne škole za administraciju i program obuke